Skanska

“Systemet har all relevant dokumentasjon for hvert enkelt prosjekt. Ved hjelp av Projectplace kan vi samordne informasjon og kommunikasjon i prosjektene på riktig måte. For oss er det helt nødvendig for å kunne levere vellykkede prosjekter.”

Joar Nedregård, prosjektleder i Skanska

Siden 1999 har Skanska brukt Projectplace som prosjekthotell for både store og små prosjekter. Det sier vel sitt ...

Skanska er et av verdens ledende entreprenørkonsern med over 4400 ansatte i Norge. Konsernet er involvert i krevende byggeprosjekter, hvor svært mange fagdisipliner skal holdes oppdatert. Med så omfattende prosjekter kan prosjektstyring være en utfordring.

Skanska har brukt Projectplaces løsning siden 1999. Prosjektsjef i Skanska, Helge Strømsheim, forteller at Projectplace var de eneste i markedet som kunne tilby en tilfredsstillende løsning på den tiden. Projectplace var veldig tidlig ute med web-baserte løsninger for prosjektstyringsverktøy. Lang erfaring har bidratt til at Projectplace er en ledende leverandør av skreddersydde og profesjonelle løsninger til et stort marked.

- Med så krevende prosjekteringsoppdrag, er det spesielt viktig at vi har et brukervennlig prosjekthotell. Projectplaces grensesnitt tilfredsstiller dette kravet på et utmerket måte. Det er rett og slett veldig praktisk! forteller Strømsheim.

Strømsheim beskriver prosjektene som svært intense og forteller at det er viktig å kunne distribuere store mengder informasjon til mange fagpersoner, til alle døgnets tider. For å kunne involvere alle på en effektiv måte, er det viktig at alle har oppdatert informasjon tilgjengelig når de trenger den.

- Det er veldig mange brukere som er inne i systemet, og det er mange og store prosjekter. Systemet rommer all dokumentasjon som er relevant for de forskjellige prosjektene.

Skanska har også prøvd ut andre prosjektstyringsverktøy opp gjennom årene.
– Men vi er fremdeles godt fornøyd med Projectplace. Her har vi et prosjektstyringsverktøy som hele tiden er blitt oppdatert og videreutviklet, sier Strømsheim.

Foruten brukervennlighet forteller Strømsheim at de har mange fordeler ved bruk av Projectplace.

- Vi har bedre oversikt og kontroll over prosjektene våre. Projectplace er også ressursbesparende, da vi for eksempel har redusert både kopieringsutgifter og tid og kostnader til informasjonsutveksling. Elektronisk prosjektstyring på denne måten betyr mer effektiv bruk av både tid og penger.

Start en 14-dagers gratis prøveperiode

  • Få ting gjort med Gantt og Kanban
  • Hold kontroll på forpliktelsene dine med en personlig gjøremålsliste
  • Få slutt på e-postkaoset og ha jobb og diskusjoner på ett sted

Er du på utkikk etter versjonskontrollert dokumentstyring, avansert prosjektkontroll og rapportering? Prøv dette og mange andre tilleggsgoder i den gratis prøveperioden av Projectplace Enterprise.