SOS-barnebyer

- Projectplace har gjort det enkelt å følge opp planer. Alle arbeidsoppgaver og aktiviteter blir lagret her og du får beskjed om endringer per e-post. Det har vært midt i blinken for å sikre en god gjennomføring av det omfattende arbeidet,
Bjarne Holm, IT-sjef i SOS Barnebyer.

Prosjekthjelp til
SOS-barnebyer

For halvannet år siden hadde SOS-barnebyer kartlagt 42 spesifikke IT-utfordringer fordelt på åtte delprosjekter. Med åtte prosjektledere hadde SOS-barnebyer behov for et velfungerende prosjektstyringsverktøy.

Valget falt på Projectplace forteller IT-sjef Bjarne Holm i SOS-barnebyer. – Prosjektet, som vi kaller «Octopus», har en prosjektramme på to år og omfatter alt av IT i organisasjonen. Alt fra nytt intranett og dokumentstyring til IT-løsning for den nye barnebyen i Bergen. Med mange brukere med ulik kompetanse trengte vi et verktøy som var lett tilgjengelig og intuitivt, sier Holm.

«Octopus» snart i havn

Nå er fem av åtte delprosjekter i mål og til sommeren skal hele prosjekt «Octopus» være i havn. Fremdriften har gått smertefritt ved hjelp av Projectplace. – Projectplace har gjort det enkelt å følge opp planer. Alle arbeidsoppgaver og aktiviteter blir lagret her og du får beskjed om endringer per e-post. Det har vært midt i blinken for å sikre en god gjennomføring av det omfattende arbeidet, sier en fornøyd IT-sjef.

SOS-barneby i Bergen

Ett av delprosjektene under «Octopus» var IT-løsninger for den nylig åpnede SOS-barnebyen i Bergen. Dette er den første av sitt slag i Norge og er ett fellesskap for norske barn som ikke kan bo sammen med sin egen familie. – På Projectplace ble arbeidet med å lokalisere administrative IT-løsninger som tilfredstilte høye sikkerhetsmessige krav til sensitiv data og IT-løsninger for beboerne styrt. Vi var mange involverte og eksterne konsulentfirmaer var også brukere av dette felles verktøyet, sier Holm.

SOS-barnebyen i Bergen åpnet i mai 2008 og de første barna er på plass. Målet er full drift i løpet av tre år med 32 barn i et trygt og stabilt oppvekstmiljø.

Norge langt fremme

På grunn av det store IT-løftet «Octopus» har SOS-barnebyer i Norge blitt et foregangseksempel internt i organisasjonen. Sverige og Danmark har hatt tilgang til Projectplace for førstehåndsinformasjon om IT-prosjektene. Internt i organisasjonen i Norge har majoriteten et forhold til Projectplace. – Vi har ca. 40 brukere totalt og er ikke mer enn 50 ansatte. Jeg har ikke opplevd noen negative tilbakemeldinger, tvert i mot virker det som de fleste synes det er enkelt å bruke Projectplace. Det lille vi har trengt av support har også vært en positiv opplevelse med rask håndtering, forteller Holm.

Ikke for komplisert

Dette verktøyet er webbasert og dermed tilgjengelig bare du har tilgang til internett. Mange brukere rapporterer at det er intuitivt og dermed enkelt å bruke. Det er en stor fordel i følge Holm. – Et godt system er kun det nest viktigste, det viktigste er at organisasjonen bruker det optimalt. Noen systemer kan fort bli for tunge og kompliserte. Selv om prosjektene er omfattende trenger ikke administrasjonen å være det, avslutter Holm.